Leven vanuit vrije wil geschreven door Harry Palmer

Het boek «Leven vanuit vrije wil» is geschreven door Harry Palmer. Het valt in de categorie boeken "Zoeken naar het doel van het leven". Het doel vind je volgens de schrijver door creativisme, die bestaat uit doelbewust gecreëerde overtuigingen (blz. 74). Het is het geloofssysteem van de goden (blz. 74).

Creativisme

Creativisme is de naam van deze filosofie, omdat het een gecreëerde waarheid is (blz. 97). De juiste vraag is: Wat wil ik geloven (blz. 103)? De werkelijkheid is nu en begint en eindigt bij mij (blz. 98). Ik creëer mijn ervaringen aan de hand van mijn overtuigingen (blz. 29). Maar het verleden is geen bron van het heden (blz. 26). Verloren bewustzijn – hè, het verleden is toch geen bron van het heden? – van overtuigingen is verantwoordelijk voor stress en zelfsabotage (blz.78). Eerlijkheid is de weg naar geluk (blz. 85). Relativiteit is de ultieme waarheid (blz. 37).

Avatar

Avatar kan je helpen om de antwoorden te vinden (blz. 78). Avatar bevestigt ... de creatieve macht van de menselijke geest (blz. 65). Hoofdstuk 15 roept uitdrukkelijk op om je eigen realiteit te ontwerpen, dus diadigma's te maken. Hoofdstuk 8, geschiedenis van geloofssystemen kent een correct conclusie, maar een onzinnige redenatie en onderbouwing. In hoofdstuk 5 was de schrijver onder invloed van teveel LSD.

Eigen realiteit

Dit soort boeken verwacht je van volgelingen van Ron Hubbard, grondlegger van Scientology. Zomer 1972. We gaan 75 miljoen jaar terug en zien dat galactische beschavingen en hele planeten waren vernietigd (blz. 24). De vraag is welke regel voor correcte abstractie niet is overtreden. Het doel volgens dit boek is de eigen realiteit zelf te ontwerpen waarbij relativiteit de hoogste waarheid is. Waar dit doel vandaan komt, en de weg er naar toe, is niet duidelijk. Zelfs een begin van een basis voor toetsing aan de wetten voor correcte abstracties ontbreekt.


Did you see an error? Mail us. We are grateful to you.

Share on